Na bijna twee jaar verdwijnt mondkapjesplicht in ov

Nu ook de laatste coronamaatregelen vervallen, verdwijnt per 23 maart de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Wel blijft het een advies om op drukke momenten in het ov een mondkapje te dragen. Alle reizigers waren en zijn van harte welkom in het ov. Nu de laatste drempel vervalt, hopen de ov-bedrijven dat nog meer reizigers hun weg terugvinden naar het ov. Het ov is een duurzame en betaalbare manier van reizen, zeker nu de brandstofprijzen zijn gestegen naar recordhoogte.

Reizigers zijn van harte welkom in het ov, maar het advies blijft om zoveel mogelijk de spits en drukte te mijden. Spreiding van het aantal reizigers over de dag geeft veel ruimte. Dus: reis zoveel mogelijk op rustige tijden.  

Landelijke mediacampagne openbaar vervoer Nederland
Met de campagne ‘Het OV is OK’ nodigt de ov-sector de reiziger uit om te reizen met het openbaar vervoer. Sinds begin maart is deze multimediale campagne overal te zien.

Gerrit Spijksma, voorzitter OV-NL: “We willen graag dat mensen weer gaan ervaren hoe prettig en verantwoord het is om met het ov te reizen. Voor bijvoorbeeld een dagje uit, familiebezoek of een borreltje op het terras staan de ov-bedrijven voor je klaar. En natuurlijk ook als je naar je werk gaat.”

De multimediale campagne ‘Het OV is OK’ is te zien op tv, radio, online en op social media. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.ov-ok.nl.