Online event: ‘Mobiliteit in Transitie’ in en na de coronacrisis

22 juni 2020 

Op donderdag 25 juni presenteert de Mobiliteitsalliantie een online event, getiteld ‘Mobiliteit in Transitie’. Hier staat de vraag ‘hoe verder met mobiliteit tijdens en na corona?’ centraal. Er zal ook aandacht zijn voor het vitale belang van het openbaar vervoer en nu en in de toekomst. Met minister Cora van Nieuwenhuizen, Mariëtte Hamer van Denktank Corona en tal van hoofdrolspelers uit de mobiliteit. Neem deel, het programma is van 10.00 tot 11.00 uur.

De coronacrisis heeft ons land bij verrassing gegrepen en zal ons allemaal nog lang in zijn greep houden. Een van de getroffen onderdelen van onze samenleving is de mobiliteit. Niet alleen is de mobiliteit hard getroffen, ook is duidelijk geworden hoe cruciaal mobiliteit is om de economie en het maatschappelijke leven weer in beweging te krijgen.

Op donderdag 25 juni presenteert de Mobiliteitsalliantie in een interactief online programma het onderzoeksrapport van Roland Berger en een update van het Deltaplan Mobiliteit. Vanuit de studio in Nieuwspoort Den Haag wordt de toekomst van de mobiliteit besproken in zowel concrete stappen om uit de coronacrisis te komen, alsook de keuzes die een volgend Kabinet zou moeten maken.

In het programma komen vertegenwoordigers van de Mobiliteitsalliantie (Pedro Peters namens OV-NL), minister Cora van Nieuwenhuizen en Mariëtte Hamer van de Denktank Corona. Ook gebruikers van mobiliteit komen aan het woord. Namens ondernemend Nederland is Dirk-Jan van Schaik van transportonderneming Millenaar en Van Schaik geïnterviewd.

Aanmelden

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit digitale evenement waarbij natuurlijk ook de mogelijkheid is om (digitaal) mee te discussiëren. Meld je aan door een e-mail te sturen naar [email protected]