OV-bedrijven verlengen aangepaste dienstregeling

31 maart 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Rutte, verlengen alle OV-bedrijven voorlopig tot en met 28 april de speciale dienstregelingen die we op dit moment rijden. Zo kunnen mensen met een vitaal beroep of mensen die om een andere reden genoodzaakt zijn om te reizen, het OV blijven gebruiken. De OV-bedrijven adviseren reizigers goed voorbereid op reis te gaan en kort voor vertrek de reisplanner te checken. Tevens vragen zij hen op het station, bij de halte en in het openbaar vervoer 1,5 meter afstand te houden.

Stations/haltes

De OV-bedrijven doen hun uiterste best om per station, waar mogelijk, tenminste één winkel, één Tickets & Service-balie of OV Servicewinkel en één fietsenstalling open te houden voor reizigers. Zo bieden zij hen waar dat kan nog informatie, hulp, warme drank en iets te eten. Samen met ProRail informeren ze reizigers via verschillende middelen over de 1,5 meter-afstand-maatregel.

Steeds meer reizigers geven gehoor aan de oproep om thuis blijven en alleen te reizen als het strikt noodzakelijk is. Vervoerders houden een vinger aan de pols als het gaat over voldoende capaciteit en passen daar waar het kan de inzet aan. Zo lukt het hen als vervoerders, samen met reizigers, steeds beter om de 1,5 meter afstand te bewaren.

De ontwikkelingen en de maatregelen van het kabinet blijven ze volgen. Op basis daarvan besluiten de OV-bedrijven of/hoe lang ze doorgaan met deze aangepaste service aan hun reizigers.