OV-NL en Rover vragen om verlenging fiscale regeling voor ov-abonnementen

vrijdag 12 maart 2021

OV-NL en Rover roepen het kabinet en de Tweede Kamer op om OV-abonnementen voor thuiswerkers aantrekkelijk te houden. De huidige fiscaal gunstige regeling loopt tot 1 april 2021. OV-NL en Rover roepen op tot een verdere verlenging van deze regeling. Afschaffing van de regeling betekent een nieuwe fiscale tegenslag voor de ov-sector na de eerdere btw-verhoging van de ov-tarieven van 6% naar 9% in 2019.

OV-NL en Rover roepen het kabinet en de Tweede Kamer dringend op om de bestaande fiscale goedkeuring in stand te houden, of in ieder geval te verlengen gedurende de coronacrisis. Ook de SER roept op om de regeling te verlengen. Door zo spoedig mogelijk zekerheid te geven over een verlenging van de goedkeuring en regeling, kunnen werkgevers de administratieve handeling voor 1 april 2021 achterwege laten en blijven werknemers verzekert van hun OV-abonnement en reiskostenvergoeding.

Lies hier de brief aan de staatssecretaris Vijlbrief van Financiƫn en de staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.