OV-sector blij met investeringen in openbaar vervoer

4 miljard gereserveerd voor ov

Vandaag maakte het kabinet bekend forse investeringen te doen in infraprojecten voor het landelijke en regionale openbaar vervoer. Daarmee wordt de cruciale rol van het ov voor nu en in de toekomst onderstreept.

De investeringen in het openbaar vervoer zijn maandag bekend gemaakt door minister Harbers en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Paul de Krom, voorzitter OV-NL: “Ik ben blij dat er wordt geïnvesteerd in de bereikbaarheid van Nederland. Het is belangrijk om het ov in Nederland een impuls te geven zodat reizigers ook in de toekomst blijven kiezen voor duurzaam reizen met de bus, trein, tram en metro.”

Ondersteunen bij woningbouwopgave
Het ov draagt bij aan de overheidsdoelstellingen op het gebied van woningbouwopgave, duurzaamheid en inclusiviteit. De Krom: “Nu er de komende jaren bijna een miljoen woningen bijkomen, moet er goed gekeken worden naar de bereikbaarheid. Het ov brengt mensen naar het onderwijs, naar het werk, naar een arts of naar leuke bestemmingen voor een dagje uit. Het is heel belangrijk dat dit zich vertaalt in de investeringen zoals ze nu voorliggen.”