Paul de Krom benoemd tot voorzitter OV-NL

Het bestuur van branchevereniging OV-NL heeft Paul de Krom benoemd tot voorzitter. Per 1 mei is hij in die functie verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van OV-NL en vertegenwoordigt hij de sector.

In een reactie op de benoeming zegt Gerrit Spijksma, interim voorzitter van OV-NL: ‘We zijn als ov-bedrijven erg blij met Paul de Krom als nieuwe voorzitter van OV-NL. De rol van OV-NL als brancheorganisatie is de afgelopen twee jaar relevanter geworden. We slagen er steeds beter in om ons gezamenlijk in te zetten voor sectorbelangen en met één mond te spreken op cruciale momenten. Zeker met een grote crisis zoals corona, heeft OV-NL voor de sector veel dossiers opgepakt. Met alle kennis en ervaring die Paul de Krom met zich meebrengt zijn we ervan overtuigd een voorzitter te hebben gevonden, die deze lijn kan voortzetten.’

Het dagelijks bestuur van OV-NL bestaat uit Marjan Rintel (NS), Jaap Bierman (HTM) en Gerrit Spijksma (Qbuzz).

Over Paul de Krom
Paul de Krom komt uit het bedrijfsleven waar hij werkzaam was voor Shell. Daarna maakt hij de overstap naar de landelijke politiek. Als lid van de Tweede Kamer was hij onder andere woordvoerder op het gebied van verkeer en openbaar vervoer. Na een periode als bewindspersoon in het kabinet Rutte I was hij van 2015 tot 1 februari 2022 bestuursvoorzitter van TNO. Hij vervult daarnaast een aantal nevenfuncties, waaronder voorzitter van Nederland Distributieland en commissaris bij HTM. Sinds 1 februari is hij voorzitter van de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). En per 1 mei dus ook voorzitter van OV-NL.