Terugkoppeling OV-NL 2 juni

2 juni 2020 

Vandaag is het de tweede dag dat het mondkapje verplicht is in het openbaar vervoer. Ook zijn de middelbare scholen weer open gegaan. Net als gisteren gaat het over het algemeen heel soepel.

Pedro Peters, voorzitter OV-NL, ‘Iedereen moet uiteraard even wennen, zowel de reizigers als onze eigen medewerkers. Toch gaat iedereen er positief mee om en dat verdient een groot compliment.

We hebben wel een aantal meldingen binnen gekregen dat er soms een kleine opstopping bij het instappen van het voertuig ontstaat omdat reizigers het mondkapje nog niet op hebben gezet. Zorg er dus voor dat je het mondkapje al op hebt voorafgaand aan instappen, dat zorgt voor een goede doorstroming.

Het valt vandaag op dat er minder ‘volmeldingen’ van de voertuigen zijn. Het volume van het ov in Nederland is dan ook, sinds gisteren, zo maximaal mogelijk opgeschaald.

We hopen dat deze lijn zich op deze manier doorzet. Daarom doen we nogmaals de oproep: werk thuis als het mogelijk is, reis alleen als het noodzakelijk is en vermijd drukke plekken. Als we zo doorgaan kan het ov in Nederland de komende maanden de versoepelingen goed ondersteunen.’

Mochten er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen dan komt OV-NL met een update.