NEN-spec; aanbevelingen voor ontwerp, maakproces, gebruik en onderhoud niet-medische mond-neusmaskers

Vrijdag 5 juni

Nen heeft een document met aanbevelingen gepubliceerd, een NEN-spec, voor niet-medische mondkapjes. De Rijksoverheid heeft op 9 mei 2020 een factsheet gepubliceerd over het gebruik van het niet-medisch mondkapje in het openbaar vervoer. Hierin wordt een voorbeeld gegeven hoe een niet-medisch mondkapje zelf kan worden gemaakt en hoe het op de juiste manier kan worden gebruikt.

De NEN-spec ‘Niet-medische mond-neusmaskers’ geeft een verduidelijking voor zowel het maakproces als het gebruik en onderhoud. De aanbevelingen voor het maakproces zijn geschikt voor zowel zelfgemaakte als in serie vervaardigde mondkapjes.

Onderwerpen in deze NEN-spec

Wat is het ontwerp? Welk materiaal is geschikt en hoe maak je zelf een mondkapje? Hoe gebruik je het? Hoe kan het mondkapje worden gereinigd? Of hoe verpak je als fabrikant het mondkapje en welke informatie moet dan worden meegeleverd met het product? De NEN-spec geeft aanbevelingen voor het ontwerp, maakproces, gebruik en onderhoud van niet-medische mondkapjes. Het document is vrij beschikbaar, zie download.

Voor veelgestelde vragen mbt de NEN-spec en meer informatie over de rol van NEN kunt u terecht op de website van NEN.